Hledá se město budoucnosti

Pondělí 16. 9. 2024

Pojďme společně vytvořit výstavu Dobrá města, která by nám měla pomoci porozumět novým výzvám v městské mobilitě. Inspirací je stejnojmenná dánská výstava z roku 2015, jejíž teze jsou zveřejněné na tomto odkazu. Výstavu ovšem chceme převyprávět do českého kontextu, české mentality.

Proto spolek Partnerství pro městskou mobilitu, z. s. ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí uspořádá od 16:00 webinář pro širokou veřejnost na téma Hledá se město budoucnosti, který představí principy této výstavy. Věříme, že právě tento webinář motivuje posluchače, aby se spolupodíleli na tvorbě výstavy a zasílali nám české fotky, z českého prostředí, které obohatí 20 panelů této výstavy. 

Kromě samotné univerzální výstavy budou vytvořeny i grafické podklady, které mohou být následně upraveny podle specifických podmínek v jednotlivých městech. Každé město je originál, ale principy řešení mobility v budoucnosti by měly být stejné.

Webinář bude otevřený, ale prioritně bude určen pro lidi, kteří podepsali výzvu CityChangers.

Tip pro města, která se zapojují do Evropského týdne mobility (ETM):

  • Udělejte tiskovou konferenci k zahájení ETM.
  • Najděte si téma, které budete chtít projednat s veřejnosti. Společné téma je Náš společný prostor, tak zkuste k němu najít konkrétní příklad ve vašem městě.

Ale nezapomínejme, že pokud hledáme město budoucnosti, tak pro všechny cílové skupiny.

Hledá se město budoucnosti
Modul: Články